recension-hero-bild

Apple Airpods Pro – Vad säger experterna? 

Apple har gjort det igen. Nya AirPods Pro är rena magin för dina öron. Med aktiv brusreducering försvinner omvärlden och du kan fokusera enbart på musiken. Växla snabbt till transparens när du behöver höra vad som händer omkring dig. Den flexibla passformen får dina Airpods Pro att sitta skönt på plats.

De viktigaste funktionerna

  • Aktiv brusreducering för mer fängslande ljud
  • Transparens så att du hör vad som händer runt omkring dig
  • Mjuka, koniska silikontoppar i tre storlekar för flexibel passform
  • Tål svett och vatten
  • Adaptiv EQ justerar automatiskt musiken efter öronens form
  • Lätta att koppla in på alla dina Apple-enheter
  • Snabb åtkomst till Siri – säg bara ”Hej Siri”
  • Det trådlösa laddningsetuiet ger mer än 24 timmars batteritid

Expertbetyg.se hörde av sig till ett antal butiker för att fråga vad de tyckte om nya Apple Airpods Pro. Här kommer en sammanställning:

”Jag har i dem, bokstavligen, hela dagen. Har två par som jag bläddrar mellan. Behövs för kundtjänst. Alltid haft ont i örat av den vanliga modellen men dessa är verkligen perfekta. 

”Jag använder dem personligen och det är det bästa köpet jag har gjort på hörlurar. Förut så hade jag vanliga airpods, men bytte dem mot galaxy buds då jag gillade inte vanliga airpods modellen i örat.
Sen så när pro kom så bytte jag till dem samtidigt som jag bytte till en iphone.
Och jag är super nöjd! noice cancellingen är kanon och skönt att använda vid flyg och även hemma för att stänga bort ljudet av byggarbetsplatsen utanför mig.
Ljudet är kanon, det finns dem med lite bättre oumphf men dem brukar vara väldigt stora och bulkiga.
Gillar man inear modell så rekommenderar jag dessa till 100%, och har man en iphone så kopplas dem ännu snabbare än med om man har en android, men då kopplar man med vanliga bluetooth som alla andra hörlurar 🙂

”Jag har ett par och är otroligt nöjd.  Det är ett par hörlurar som prioriterar enkel parkoppling, främst, skulle jag säga. Öppna locket, plocka ut hörlurarna och du är uppkopplad till din iPhone – inget mer än så. Du kan enkelt gå från telefon till Mac till Apple Watch till Apple TV med bara några knapptryck. De låter förvånande bra, de sitter riktigt bra i öronen och har en bra aktiv brusreducering. De plockar bort brus, en del buller, men tar inte bort alla ljud – du kan lite dovt höra knastret från däcken på en bil rulla förbi, exempelvis. Många andra hörlurar har en aggressiv brusreducing som försämrar mellanregistret – men jag upplever inte att så är fallet här.

Har du ett par Apple-prylar hemma så är det dessa du ska satsa på. Det är mycket pengar för ett par in-ear-hörlurar, men jag känner att det är värt varje krona. 

Om du vill kolla på ett par hörlurar med ett snäppet bättre ljud, så kan jag rekommendera Sony WF-1000XM3 – som jag använt fram till ungefär två veckor sedan. De kopplar inte upp sig lika snabbt och enkelt som ett par AirPods Pro, och touchkontrollerna på sidan är inte riktigt lika bra, men brusreduceringen, fler inställningsmöjligheter (EQ samt justering av brusreducering) och en härligt rund bas är till Sony-lurarnas fördel. Högre frekvenser kan kännas lite skarpa, men du kan enkelt justera det i Sony Headphone-appen.

Jag landade däremot på AirPods Pro som ett bättre val för mig, i slutändan.

”Fördelen med AirPods är att dom fungerar så bra ihop med Apples produkter. AirPods Pro har ett bättre ljud än vanliga AirPods. Brusreduceringen är ett stort plus. Om du har råd med dom så rekommenderar jag köp. Vanliga AirPods kostar en tusenlapp mindre.

”Jag personligen tycker att det är riktigt schyssta lurar med förvånande bra ljud. Den aktiva brusreduceringen är ju inte helt fel heller. Kan absolut rekommendera dem med gott samvete. Skulle du inte vara nöjd får du givetvis göra en retur på dem.

”Jag använder själv ett par Airpods Pro sedan ungefär ett halvår tillbaka och är jättenöjd. Anledningen till att jag gillar dem är då jag uppskattar bekvämligheten med snabb uppkoppling till telefonen och att dem har active noise cancellation. Ljudet i sig är absolut mer än godkänt. Är man ute efter endast ljud så finns märken som Sennheiser Momentum och Bose som jag skulle säga mer riktar in sig på ljudet. Jag har testat dem i dem flesta situationerna, styrketräning, flygningar, promenader i stan och uppskattar verkligen passformen tillsammans med active noise cancellation. 10/10 av mig.

”Allt är ju relativt, men sett till vad du får för pengarna så är de vansinnigt bra. Framförallt ljudmässigt men även att de har brusreducering och kan vara med på träningen. Så där kan du nog lugnt köpa grisen i säcken. Jag tror att du kommer bli väldigt nöjd!

ljudifokus

” Största fördelen är att dem har brusreducering, väldigt smidigt att använda när man pendlar eller är på en kontorsmiljö och vill stänga ute ljudet. Hörlurarna har också en funktion som heter ”transparent” vilket gör att mikrofonerna på hörlurarna aktiveras, och ljudet runtomkring spelas i hörlurarna. En bra funktion om någon börjar prata med en, så slipper man ta ut hörlurarna.

Jag har haft mina cirka 1 månad, och jag är väldigt nöjd med dem. Fodralen är väldigt litet och smidigt, jämnför med andra märken som Bose. Har egentligen inget negativt att säga om hörlurarna.”

” Jag rekommenderar absolut Airpods Pro, riktigt bra ljud och jag tycker personligen om modellen som sitter väldigt bra i mina öron.

” De flesta gillar de här på grund av deras utformning, och att de är väldigt stabila i drift och har noise cancelling. Ljudkvalitet kan du hitta bättre i både Bose och B&O och även Sony om du gillar noise cancelling”

”De är väldigt bra för telefonsamtal samt helt ok på musik. Funkar suveränt ihop med iphone givetvis. Vill du prioritera ljud på musik så låter t. ex Klipsch T5 grymt bra, även Sony wf1000 väldigt bra. Bose soundsportfree låter väldigt bra men kanske lite klumpig.

”Nu kör jag Android så för min del väljer jag andra alternativ.
Dock vet jag bekanta som köpt AirPods Pro som är väldigt nöjda med dom, en klar förbättring mot vanliga AirPods. Bättre passform, bättre ljudkvalitet och som grädde å moset den aktiva brusreduceringen

”Lite kort, så är det AirPods PRO man ska ha om man vill ha den smidiga lösningen som Apple användare. De är lätta att koppla upp och sitter bra i öronen

”Jag har personligen inte använt Airpods Pro hörlurarna själv men fått höra att deras ljudkvalité är oerhört bra och väl kända för den aktiva brusreduceringen som stöter bort störande ljud utifrån. Airpods Pro hörlurarna har även en adaptiv EQ (equalizer) som justerat automatiskt musiken efter dina örons form för bästa ljudupplevelse. Laddningsfodralet för hörlurarna är Qi-certifierade vilket innebär att ni kan trådlös ladda laddningsetuiet. En laddning ger 4,5 timmars speltid med en 1 timmes speltid laddas upp på enbart 5 minuter. Laddningsetuiet har hela 24 timmar extra laddning så ni klarar er en hel dag.

” Vi rekommenderar dem starkt då de har betydligt fler funktioner än den första och andra generationen av airpods. Till exempel ljudisoleringsfunktionen. De har upp till 4,5 timmars lyssning på en enda laddning och upp till 3,5 timmars samtalstid på en enda laddning. Du får 3 olika silikontoppar med som du kan byta. De har blivit kända just för att de har bra ljud! Så dessa rekommenderar vi verkligen!”

”Det är ju en av de bättre lurarna på marknaden idag. Dem erbjuder ju en mindre formfaktor samt utbytbara ”pluppar” för att passa bättre och i fler öron. Sen är dem ju tillskillnad från sina föregångare också utrustad med noise canceling teknik och något bättre batteri tid samt mikrofon. Har man en Apple Enhet så är det ju väldigt bra optimerat och enkelt att ansluta… ”det bara funkar” Kollar man på alt. Så har ju JBL liknande lösningar fast då utan noise canceling men då också bättre batteri tid och även lite fylligare ljud, dessa modeller heter JBL FLOW.”

”Jag har ett par själv och är väldigt nöjd med dem. Ljudkvaliten är bra, men det finns såklart hörlurar med bättre ljud om det är det man är ute efter. De är betydligt bättre än de gamla Airpods då dessa är in-ear och har noise cancellation (riktigt grym funktion).”

”Apple AirPods Pro bjuder på en mängd innovationer som inte går att jämföra med. Aktiv brusreducering, Adaptivt ljud, förbättrad passform och uppgraderad design. Det är en populär produkt där den fått ett högt omdöme på marknaden.”